Mudita Pont

A Mudita Közösségi Pont terve

2021. március

Ez a terv azon az elképzelésen alapul, hogy az idősebb buddhista tagok számára hétköznapi nappali találkozási helyet találunk, ahol szoba, mellékhelyiségek és optimális esetben teakonyha állna rendelkezésre.

Kezdeményt, kísérletet jelenthetne egy nappali otthon felé, ahol társaságot és támogatást tudnánk nyújtani egymásnak, buddhista szellemben. Együttműködne a vasárnap délutáni Mudita Klubbal, segítene a közösséget összetartani. Ha szükséges, a Mudita Klub előkészületei itt történhetnek, illetve, ha néha a Buddhista Misszió terme foglalt, itt is meg lehetne tartani a klubot. Egymás működését támogatja a két hely, mindenki arra a programra mehet, ami neki megfelelő.

A tervet készítők és a működtetésében egyelőre részt vállaló személyek: Fazekasné Gálfi Ágnes, Horváth Ágnes, Mogyoródi Gizi, Tapolcai Ágnes. Természetesen más is csatlakozhat bármikor.

Az időkeretet : kezdésnek heti három napot célzunk meg, ez reálisnak látszik, és innen szeretnénk majd az alakuló lehetőségek szerint továbbfejleszteni.

10 és 17 óra között tartanánk,

10-11-ig megérkezés, relaxáció

ebédig program egy-másfél órában

Az ebédet egyénileg oldaná meg mindenki.

Délután ismét egy kötött program és beszélgetés, programajánló, külső programokra.

A programokat közösen állítanánk össze, a háziasszonyi teendőket mindenki a hét egy napjára vállalja, egyszer pedig mindannyian összejövünk.

Azonban szükség lenne valakire a Főiskola részéről is, aki a kapcsolatot biztosítja.

A program ötletek: előadások, filmvetítés, tajcsi, meridián torna, meditáció, filmek, buddhista szövegek alapján beszélgetés, mantraéneklés. Ezen kívül könnyedebb foglalkozások, játékok, melyek a fizikai és szellemi erőnlétet javítják. Kirándulást, sétát is lehet szervezni.

A programokkal kapcsolatban szívesen vennénk a Főiskola hallgatói közül vendég előadókat, esetleg jóga oktatókat.

Ki lehetne alakítani orvosi, természetgyógyászi és jogi tanácsadást. Nem feltétlenül egy bizonyos időben, aki vállalja, telefonon vagy interneten is adhat felvilágosítást.

A klubnak bárki tagja lehet, illetve esetleg formális klubtagság sem szükséges. A felmerült költségeket esetenként összegyűjtjük.