MUDITA Alapítvány

A MUDITA szanszkrit és páli nyelven az együttérző örömöt jelenti. Ezen a néven jött létre az idős buddhisták közösségének érdekében működő alapítványunk. Célunk, hogy segítséget nyújtsunk idős, buddhista elveket valló embereknek, távlatilag pedig az, hogy nemzedékek egymást segítő tevékenységén alapuló otthont hozzunk létre, azt működtessük.
Az alapítvány neve: Mudita Idős Buddhisták Közössége Alapítvány
Rövid neve: MUDITA Alapítvány
Angolul: MUDITA Community of Elderly Buddhist Foundation
Székhelye: 1117 Budapest Karinthy Frigyes út 5. I. em. 10. ajtó:
Pénzforgalmi jelzőszám: 10404072-50526885-77701007
K&H Bank Zrt. 407. sz. Lakossági Fiók

Facebook csoport: Mudita Buddhista Közösség

Előzmények
A Mudita – Idősek Dharma Közössége 2015 novemberében klub formájában jött létre.
Három buddhista közösség vezetői szándéknyilatkozatot írtak alá, a fenti két egyházon kívül a Karma Kagyüpa Közösség részvételével.
Az együttműködés a következő témákban fogalmazódott meg: a klub működtetésén kívül az idősek gondozása, hospice ellátás, buddhista temetési szertartás, az elhunytak emlékének ápolása, sírgondozás.

A klub megalakulása a
Magyarországi Karma Kagyüpa Buddhista Közösség budapesti központjában
2015

Beszámoló a Muditá Idősek Dharma Közössége megnyitó ünnepségéről
A klub kéthetente vasárnap kínál programot, amelyben buddhista szellemű előadások, közös gyakorlások és a közösséget erősítő események szerepelnek. Az együttműködés távlati célkitűzése egy buddhista nyugdíjas ház vagy gondozó otthon vagy lakóközösség létrehozása, ahol a tagok baráti közösségben, buddhista elvek és gyakorlás keretében élhetik mindennapjaikat. A Mudita közösség klubja.

A Tan Kapuja Buddhista Egyház és a Buddhista Misszió Arya Maitreya Mandala Egyházközösség vezetői ezen célok érdekében alapítvány létrehozását határozták el és 2018 szeptember 3-án ünnepélyesen aláírták az alapító okiratot. (A Karma-Kagyüpa Közösség bár nem csatlakozott formálisan, ígéretet tett, hogy az alapítvány munkáját a jövőben is támogatni fogja.)Az alapítványt 2019. április 3-án jegyezték be.
A munkát öttagú kuratórium irányítja és egy önkéntes munkacsoport támogatja. Törekvéseink megvalósításáshoz mindenkit szívesen látunk, aki elméleti vagy gyakorlati tudásával szívesen részt venne a fenti célok megvalósításában.

A kuratórium tagjai és a két egyház vezetője 2018
emléklap
Az alapítás emléklapja

Együttérző örömöt minden lénynek!